2008 - Az MH Görgey Artúr Vegyivédelmi Információs Központ csapatzászlajának megáldása - Berta Tibor

Az MH Görgey Artúr Vegyivédelmi Információs Központ csapatzászlajának megáldása

Budapest, 2008. szeptember 2. - Elmondta: Berta Tibor ezredes, általános helynök

 

Az Atya, a Fiú, és a Szentlélek nevében. Ámen.

Könyörögjünk! Mindenható Istenünk! Hittel valljuk, hogy Te vagy mindennek kezdete és a Te Igéd szentel meg mindent. A te neved segítségül hívásával áldjuk meg a Magyar Honvédség Görgey Artúr Vegyivédelmi Információs Központ zászlaját, de főként minden katonáját és munkatársát.

Áldd meg + és szenteld meg Istenünk, ezt a csapatzászlót, hogy mindig emlékeztessen minket a Te segítségedre, amikor földi hazánkat építjük és védelmezzük. Jelezze számunkra, hogy Hazánk szeretete és szolgálata Tőled kapott feladatunk és kötelességünk. 

Legyen ez a zászló szent jel: jele az igaz békére való törekvésnek, jele a becsületes és kitartó küzdelemnek a honvédelem ügye iránt, jele a szilárd összetartozásnak és jele a bajtársi tiszteletnek. Tekintsünk úgy e zászlóra, mint a Magyar Honvédség Vegyivédelmi Információs Központot összetartó erőre, és eszményeink megvalósítására buzdító szimbólumra.

Add meg Urunk, hogy akik ezt a zászlót követik, tapasztalják meg a Te segítségedet, munkájuk, szolgálatuk és hivatásuk teljesítése közben.

Uram, hallgasd meg könyörgésünket!

És kiáltásunk jusson eléd! Ámen

Típus: 
Ima
Tartalom dátuma: 
kedd, 2015, október 20