2017. június 2. - Imádság Borsody László emléktáblaavatásán - Kálinger Roland

Imádság Borsody László emléktáblaavatásán

2017. június 2. Farmos. Elmondta: Kálinger Roland őrnagy, tábori lelkész

 

Istenünk, élők és holtak Bírája, történelem Ura. Minden emberi élet felett Te rendelkezel és Te vagy igazságos és irgalmas megítélője. Az embernek el kell fogadnia kiismerhetetlen végzéseidet, híveidtől joggal várod el, hogy hűségesek legyenek jó - és balsorsban egyaránt.

Adj Uram örök nyugodalmat elhunyt Borsody László őrnagynak. Áldásod kísérje mindazoknak útjait, akik újjáélesztették az ő emlékét ebben a táblában, nem feladva a reményt a Magyar virtusba vetett hitben. Kísérje áldásod az emlékére felállított táblát, és az előtte elhaladó, jövőbeli nemzedékek sora okulva tanuljon példájából, hogy miként lehet valaki igaz hazafi, jó katona és kiváló sportoló.

Ő az első világháborúban megismerte, hogy milyen mélységes az a szenvedés, amit még nem sokallt meg az Isten jósága sem. Látta bajtársai élettől megfosztott testét, de Te Uram drága lelküket és szívük szándékát is láttad. Láttad magányát és fájdalmait, melyet még tanítványai rajongó szeretete sem tudott enyhíteni. Ismerted Urunk, kemény jellemét, sziklaszilárd hitét és acélos akaratát, mely útmutató és példa volt tanítványai számára. Célja az volt, hogy a te dicsőségedre visszaállítsa a Magyar kard fényét és egy emberségesebb és Neked tetsző szebb jövőt építsen a sport által.

Fényesebb a láncnál a kard DE fényesebb a kereszt a kardnál. Krisztus keresztjével győzte el az ős ellenséget a Sátánt és Borsody László őrnagy egész élete és munkássága arra nevelte követőit, hogy az ellenséget csak a páston az edzőteremben szabad legyőzni, bár Ő a hadszíntéren is bátran helyt állt.

„Célját elérte” írta személyi lapjára parancsnoka, bízva reméljük, hogy földi élete jutalmaként megadta neki a Seregek Ura, a Mennyei Bíró a győztesek hervadhatatlan koszorúját az ember végső célját a mennyországot.

Típus: 
Ima
Tartalom dátuma: 
szerda, 2017, július 19