Rádióműsor - 2014. július 16. - 76.adás

INTER ARMA CARITAS - FEGYVEREK KÖZÖTT A SZERETET

2014. július 16.-ai műsor (76. adás)

Magazinműsor honvédelemről, hazaszeretetről, katonai hagyományokról, hazánk katonáiról. A Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és a Katolikus Tábori Püspökség adása a Mária Rádióban.

A 76. ADÁS ÍRÁSOS - SZERKESZTETT VÁLTOZATA

 

„A fény harcosainak mindig ott ég a ragyogás a szemükben. Nem mindig biztosak abban, mi is a dolguk itt. Sokszor töltenek megannyi álmatlan éjszakát gyötrődve, mert azt hiszik, életüknek nincsen célja, értelme. Ezért fény harcosok. Mivel hibáznak. Mivel kérdéseket intéznek önmagukhoz. Mivel egy okot keresnek, a lét értelmét - és bizonnyal majdan meg is találják azt.” – Lukács Evangéliumára történt utalással Paulo Coelho idézetével köszöntöm hallgatóinkat, a szerkesztőt, Fodor Endrét hallják.

 

Mai adásunkban, tekintettel a nyári időszakra a Veszprém Légierő Zenekar felvételeiből válogattunk.   

 

A Veszprém Légierő Zenekar felvételeiből hallhattak válogatást.

 

Adásunk végén, ahogyan műsorunk elején is, Paulo Coelho író gondolataival köszönöm meg a figyelmüket.

„A fény harcosa nem tart attól, hogy viselkedése mások számára teljesen őrültségnek tűnhet. Amikor egyedül van, hangosan tanakodik magában. Egyszer hallotta, hogy ez a legjobb módja annak, hogy beszélgessen az angyalokkal, ezért nem hagyja veszni szerencséjét, belevág, és megpróbálja felvenni velük a kapcsolatot. Elsőre nagyon bonyolultnak érzi a dolgot. Úgy véli, nincs mit, mondjon, és egyfolytában csak ugyanazt az értelmetlennek ható locsogást ismételi. Ennek ellenére a Harcos mégsem adja fel a párbeszédet, hanem folytatja azt. Egy egész napot tölt azzal, hogy szívével szót váltson. Olyan dolgokról beszélget, amikkel nem ért egyet; teljes badarságokról. S egy napon észreveszi hangja változását. Ráébred egy magosabb égi bölcsesség csatornájává vált immár. A harcos esetleg őrültnek hathat, de ez csupán csak álcapalást.”

Köszönöm figyelmüket és további szép napot kívánok. A szerkesztőt, Fodor Endrét hallották.

 

ÉSZREVÉTELEIKET, JAVASLATAIKAT VÁRJUK, ÉS TISZTELETTEL FOGADJUK AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN:

POSTACÍM: Katolikus Tábori Püspökség 1054 Budapest, Szabadság tér 3.

E-mail-ben: berta.tibor@hm.gov.hu

Típus: 
Rádióműsor
Tartalom dátuma: 
szerda, 2014, július 16