15. Gyermektábor

2018, július 9
15. Gyermektábor

XV. KÖRNYEZET-ÉS TERMÉSZETVÉDELMI GYERMEKTÁBOR

 

Képek itt: http://www.ktp.hu/album/15-gyerektabor

 

Július 7-én, szombaton kezdődött el a Katolikus Tábori Püspökség 15. környezet- és természetvédelmi tábora,

melyet ettől az évtől kezdve a Zala megyei Karmacson tartunk meg

A tábor új helyszíne - Regiment Diáktanya (ReDtanya) - a karmacsi volt általános iskola épülete,

melyet a Magyar Kormánytól kapott támogatásból újítottunk fel.

 

Az idei táborba 50 gyermek érkezett, ebben az évben először több lány (26), mint fiú (24). A szállások elfoglalása után hagyományosan megalakultak a csoportok illetve megtörtént a gyerekek és a szolgálati személyek bemutatkozása illetve bemutatása. A 15. tábor szolgálati személyei: Táborvezető: dr. Alácsi Ervin őrnagy, tábori lelkész; Egészségügyi és élelmezési felelős: Dombóvári Piroska; Technikai felelős: Nagy Endre Ferenc főhadnagy, tábori lelkész; Csoportvezetők: Rácz István százados, Horváth Kornél hadnagy, tábori lelkészek, Győre-Szűcs Miklós  főhadnagy, Szabó Imre és Szecsődi Tamás hadnagy; Csoportvezető-helyettesek és műveleti segítők: Krutilla András, Hajdú Zsolt, Bordás Dávid Hadházi László és Nagy Péter honvédtisztjelöltek.

A tábortörvények ismertetése és a versenyek-vetélkedők meghírdetése valamint az első ebéd után után a táborozók egy rövid séta keretében megismerkedhettek Karmaccsal, majd az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred autóbuszaival Zalaszántóra indultak, ahol a Különböző vallási kultúrák összehasonlítása program keretében fölkeresték a 316 méter magas Világosvár hegyen a Béke Sztupa-t. Az 1992-ben épült buddhista szentélynél  dr. Alácsi Ervin János őrnagy, tábori lelkész tartott előadást a buddhizmusról.

 

 

 

A szombati nap délutánjának következő programja a Rezi Várhoz vezető tanösvény fölkeresése volt, ahol Rezi községből a település fölötti várig a táborozók megismerkedhettek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park feladataival valamint a Meleg-hegy élővilágával és természetismereti játékokban vehettek részt (Találd meg a fád, Nem látom, csak érzem, Mag-vak, Madáretetés). A Rezi várnál a késő délutáni esti órákban került sor a szallonasütéssel egybekötött vacsorára.