Üzenet, felhívás, közlemény

2020, július 7
Felhívás, közlemény

 

ÜZENET FELHÍVÁS KÖZLEMÉNY

FELHÍVÁS KÖZLEMÉNY ÜZENET

KÖZLEMÉNY ÜZENET FELHÍVÁS

 

 

Hálát adunk neked Uram és magasztalunk téged!

 

Hálát adunk neked Uram azoknak az embertársainknak a helytállásáért, bátorságáért és emberszeretetéért, akik a koronavírusos betegeket gyógyították és ápolták, mindazokért, akik most is élen járnak a járvány elleni küzdelemben.

 

Hálát adunk neked Uram azokért az embertársainkért, akik az elmúlt megpróbáló hónapok alatt meg tudták mutatni a közelség nagyszerűségét, a gondoskodó szeretet finomságát, az áldozatvállalás nemes cselekedeteit.

 

Hálát adunk neked Uram, hogy a viszontagságos időben olyan embereket adtál a világnak, akik megannyi erőfeszítéssel és nagylelkű elkötelezettséggel végezték munkájukat és szolgálatukat, akik szent bátorsággal néztek szembe a vészhelyzet minden viszontagságával és nehéz körülményével.

 

Hálát adunk neked Uram azokért az embertársainkért, akik a te szereteted és áldott közelséged élő jelei lettek világunk számára, mert lelket és szívet melengető emberségükkel megmutatták a jóság és a figyelmesség gesztusainak áldásos jelenlétét és valóságát.

 

Hálát adunk neked Uram azokért az embertársainkért, akik gyöngéd és csendes jelenlétükkel vigasztaló közelséged áldott jelei tudtak lenni azok számára, akik földi útjukat befejezve elindultak a veled való találkozásra.

 

Hálát adunk neked Uram és magasztalunk téged!

 

Adj bátorságot, hogy mindazt, amit a járvány idején a világban láttunk, hallottunk és megtapasztaltunk elkötelezettségből, odaadásból, nagylelkűségből és az áldozatot vállaló szeretet tanúságtételeiből, hasznosan tudjuk felhasználni a jelenben és megőrizve kamatoztassuk jövőbeli életünk számára.

 

Add, hogy példamutató embertársaink helytálló szolgálata legyen valamennyiünk számára bátorítás az emberi közösségért és társadalomért meghozott felelősségvállalásra, a kihívások leküzdésére, világunk lelki és erkölcsi megújulására.  

 

Hálát adunk neked Uram minden olyan tapasztalatért is, amely a járványhelyzet nehéz napjaiban megmutatta a testi-lelki gyöngeségből származó egyéni megsebzettségünk valóságát és sérülékeny világunk elesettségét.

 

Add, hogy a beléd vetett hit reménységével tudjunk járni életünk útján, elfogadva biztató szeretetből kinyújtott gondviselő kezed bátorítását és vigasztalását. Ámen.

 

************

 

SZENTMISÉK BALATONAKARATTYÁN

AZ MH REKREÁCIÓS, KIKÉPZÉSI ÉS KONFERENCIA KÖZPONTBAN

2020.

 

JÚLIUS

Július 5. vasárnap, 09.00 óra

Berta Tibor ezredes, általános helynök

 

Július 12. vasárnap, 09.00 óra

Berta Tibor ezredes, általános helynök

 

Július 19. vasárnap, 09.00 óra

Nagy Ferenc Endre főhadnagy, tábori lelkész

 

Július 26. vasárnap, 09.00 óra

Takács Tamás ezredes, lelkészi kar vezető

 

AUGUSZTUS

Augusztus 2. vasárnap, 09.00 óra

Kálinger Roland őrnagy, tábori lelkész

 

Augusztus 9. vasárnap, 09.00 óra

Szentesi Csaba őrnagy, kiemelt tábori lelkész

 

Augusztus 16. vasárnap, 09.00 óra

Takács Tamás ezredes, lelkészi kar vezető

 

Augusztus 20. csütörtök, 09.00 óra

Takács Tamás ezredes, lelkészi kar vezető

 

Augusztus 23. vasárnap, 09.00 óra

Kálinger Roland őrnagy, tábori lelkész

 

************

 

KARANTÉNKÁPOLNA

RÖVID IDŐRE ELKÖSZÜNK

VIDEÓ:

https://youtu.be/R00gaRbbMDs

 

 

 

Eddigi esti fohászaink itt érhetők el:

http://www.ktp.hu/news/karanten-kapolna

 

 

************